Over Blootvoets door Duitstalig België

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

16 mrt
Hove - zaal DA CAPO

Blootvoets door Duitstalig België

Lezing: Historisch spoorlopen in Duitstalig België – Tim Peinen

donderdag 16 maart 2023 van 20:00 uur tot 22:30 uur

tim-peinen

Tim Peinen is noch historicus noch reisgids, maar behept met veel liefde voor Duitstalig België. Hij trekt met open vizier door Duitstalig België en haalt nieuwsgierig-enthousiast banden met Duitstalige Belgen aan. Onder meer dankzij intense contacten met lokale historici is hij al meer dan 15 jaar lang getuige van de eerste geschiedkundige ontsluiting van de regio en haar bevolking, zonder taboes.

In het oosten van België bestaat een voor velen haast exotische samenleving: omdat ze Duitstalig is, omdat haar verleden tot de verbeelding spreekt … en omdat ze nauwelijks bekend is …
Tim Peinen verzamelt het relaas van de Duitstalige Belgen die hij heeft ontmoet. Hij vertelt de geschiedenis van de streek van het vroegste begin tot vandaag. Een jaar lang ging hij op pad om ter plaatse de sporen te zoeken waarover hij had gelezen en gehoord. Die beelden vormen de rode draad van zijn lezing. Door zijn vertrouwdheid met de streek en haar bevolking biedt hij tegelijk een blikopener: wie zijn de Duitstalige Belgen vandaag? Wat doen ze? Hoe kijken ze naar zichzelf, naar België, naar de wereld?

Prijzen

Ticket Prijs
Jongeren <25 jaar € 5,00
Leden € 8,00
Niet-leden € 10,00

Graag uw aanwezigheid bevestigen vóór 15 maart 2023, per e-mail of telefonisch bij: Lieve Duffeler - lieve.duffeler@skynet.be - 0477/417.929.
Betaling op het gekende DF-rekening nr BE96 9794 2476 3005 met vermelding: Tim Peinen 16/03

Labels: Geschiedenis & ErfgoedMens & MaatschappijOntspanning & OntmoetenLezingRolstoeltoegankelijkActiviteitLokaal