Over Adventsviering: "Onbeminde gelovigen"

Welkom bij Davidsfonds!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt, Hove? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

  1. 16 mrt
    inHove

    Blootvoets door Duitstalig België

    Lezing: Historisch spoorlopen in Duitstalig België – Tim Peinen
Toon alle activiteiten
15 dec
Hove - Zaal De Markgraaf

Adventsviering: "Onbeminde gelovigen"

Lezing door Prof. Guido Vanheeswijck

donderdag 15 december 2022 van 20:00 uur tot 22:00 uur

Derde keer, goede keer……

We nodigen u uit op een lezing door Prof. Guido Vanheeswijck (1955), Hovenaar, Davidsfondslid, germanist en filosoof.

Hij is hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen en de Katholieke Universiteit Leuven. Hij schreef talloze boeken, waaronder het in 2016 gepubliceerde De draad van Penelope. Momenteel bekleedt hij de Breughelleerstoel aan UPenn (Philadelphia).

Islamitische gelovigen heten gevaarlijk te zijn, christenen daarentegen ongevaarlijk en zelfs gezellig, tenminste als ze niet meer echt gelovig zijn. Geen wonder dat niemand christenen nog aanspreekt met ‘beminde gelovigen’. Ze worden niet bemind om hun geloof, zij worden slechts bemind als zij de inhoud van dat geloof zo vaag mogelijk houden.

‘Onbeminde gelovigen’ legt uit hoe, wanneer en waarom gelovige christenen in Vlaanderen en Nederland ‘onbemind’ werden en wat daarvan de (politieke) gevolgen zijn. Maar in de epiloog duikt de oude aanspreking ‘beminde gelovigen’ weer op, als uitnodiging om opnieuw over de grote vragen na te denken en te spreken vanuit een religieus perspectief.

Onbeminde gelovigen
 

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 5,00
Niet-leden € 7,00

Graag uw aanwezigheid bevestigen vóór 13 december, per e-mail of telefonisch bij: Lieve Duffeler - lieve.duffeler@skynet.be  -  0477/417.929.

Betaling op het gekende DF-rekening nr BE96 9794 2476 3005 met vermelding: 15/12 – Onbeminde gelovigen.

Labels: Mens & MaatschappijReligie & ZingevingZingevingLezingActiviteitBoekenliteratuurMaatschappij